Istanbul

 • slider image
 • slider image
 • slider image

Priceod 99€

 • Daleke destinacije Istanbul Izdvojeno Putovanje Turska
buy
Print Friendly, PDF & Email

ISTANBUL

6 dana / 3 noćenja – bus prevoz

Termin: 07.11 – 12.11.2019 – BB

Istanbul– najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

CENA ARANŽMANA

HOTEL 3*

NIŠ

PIROT

LESKOVAC,

PROKUPLJE

1/3

99€

105€

1/2

109€

115€

Program putovanja

Program putovanja:

1.dan četvratak 07.11. – NIŠ – ISTANBUL – Polazak iz Niša u popodnevnim časovima (o tačnom vremenu i mestu polaska bićete informisani dan pred put). Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i radi odmora.

2.dan  petak 08.11 –  ISTANBUL – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bulevar Adnana menderasa, Aksaraj, most Kemala Ataturka, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bešiktaš, Galata most …  Nakon razgleda smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

3.dan subota 09.11 – ISTANBUL – DoručakFakultativno razgledanje Istanbula, pešačka tura sa vodičem. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Hipodroma. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče, nezaboravan show sa trbušnim plesačicama, folklornim ansamblima sa prilagođenim programom, bacačima noževa i večerom . Noćenje

4.dan  nedelja 10.11  – ISTANBUL – DoručakFakultativni izlet: Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji (obilazak Istanbula sa vode, jednim od najvažnijih moreuza na svetu, gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem.. Po završetku krstarenja odlazak na fakultativni izlet, poseta Dolmabahce palate.       Noćenje

5.dan ponedeljak 11.11  –  ISTANBUL-NIŠ – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Miniaturk, Eyup i vidikovac Pierre Loti. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vreme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže predivan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na kraju stižemo do Eyupa, razgledanje džamije. Nastavljamo do „Turske u malom“ – do Miniaturka, gde su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog carstva u minijaturi, prikazane na otvorenom. Popodnevni polazak za Srbiju. Vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.dan  utorak 12.11  – NIŠ  – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima. Kraj usluga

Aranzman obuhvata

 • prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu,
 • smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu  na bazi tri noćenja sa doručkom ( dvokrevetne ili trokrevetne sobe)
 • panoramsko razgledanje Istanbula,
 • organizacija i realizacija programa putovanja,
 • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe

Aranzman ne obuhvata

 • individualne troškove putnika,
 • ulaznice  koje nisu navedene u programu putovanja,
 • obavezno zdravstveno osiguranje,
 • doplata za 1/1 sobu 70% od cene aranzmana.

Fakultativni izleti

Obavezana je uplata jednog od fakultativnih izleta

 1. Aja Sofija,  Plava Džamija, Hipodrom – 25€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča),
 2. Topkapi palata – 20€ bez Harema (cena  obuhvata ulaznice i usluge vodiča),
 3. krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča)
 4. Obilazak Dolmabahče palate – 25€,
 5. Tursko veče – 30€,
 6. Vidikovac + Eyup + Miniaturk – 10€ ( obuhvata prevoz, pratioca grupe, dodatno se plaća ulaznica za Minaiaturk – 15 turskil lira i karta za žičaru do vidikovca Pierre Lotti – 2,4 turske lire, cena je trenutna u momentu izrade programa i podložna je promeni).

Uslovi plaćanja

 • 30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
 • 30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga u tri mesečne rate posle puta, čekovima  ili administrativnom zabranom.

Uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

Molimo Vas da se, pre nego što izvršite uplatu, upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja agencije sa OTP OTP 02/2019.
Eureka travel je posrednik. 

 Leave a reply

Name
E-mail
Website


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up