Liban

 • slider image
 • slider image
 • slider image

Price1070€

 • Avio aranzmani METROPOLE Putovanje
buy
Print Friendly, PDF & Email

                Liban je mediteranska zemlja na raskršću Bliskog istoka i Zapada, hrišćanstva i islama, i tradicionalnog i modernog. Poznat je po odličnoj nacionalnoj kuhinji, lepim plažama i najlepšem gradu na Bliskom istoku- Bejrutu. Liban je blagosloven predivnim planinskim pejzažima, veličanstvenim drevnim ruševinama i gostoljubivim ljudima. Nagradjuje putnika hranom za dušu i praznikom za čula i želudac.

Smeštaj

Usluga

Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Hoteli 4*

Polupansion

1070€

 

290€

 

    

 

Plan puta

Plan puta, polazak, povratak

1.dan (20.03.2019.) BEOGRAD–ATINA–BEJRUT Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla“ kod šaltera KonTiki u 12:25 časova. Poletanje za Atinu u 14:25 časova (let A3 977). Sletanje u 17:20 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Bejrut u 23:55 časova (Let A3 936).

2.dan (21.03.2019.) BEJRUT Sletanje u 01:50 časova. Transfer autobusom do hotela. Smeštaj u hotelu. Doručak. Posle odmora, polazak na razgledanje prestonice Libana, znanog kao „Pariz Bliskog istoka“. Bejrut je grad naglašenih kontrasta, na granici istoka i zapada. Slobodoljubiv i demokratski evropski duh se u njemu uspešno kombinuje sa vekovnim arapskim tradicijama. Razgledanje srca Bejruta – Hamre, glavnog trgovačkog i finasijskog kvarta grada. U njegovom centru je Trg Etual odakle se ulice zvezdasto šire u različitim pravcima kao i Parlament, druge javne gradjevine i Crkva Svetog Djordja. Odlazak do „Golubijih stena“ udaljenih svega nekoliko desetina metara od obale (Korniša), za koje su vezane različite legende. U centru grada je i „Veliki dvorac“ poslednja rezidencija otomanskih vlasti kao i najčuvenija Džamija Al Amin. Obilazak Nacionalnog muzeja. Večera sa folklornim programom. Noćenje.

3.dan (22.03.2019.) BEJRUT-KEDROVE ŠUME-BHAREH-KOZHAJ-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Obilazak severa Libana. Odlazak do rezervata gde se nalaze ostaci nekad velike kedrove šume koja se spominje u Starom zavetu. Neka stabla stara su i više od 1000 godina. U Bharehu obilazak muzeja, koji je prvobitno bio manastir, gde su izložena dela i knjige čuvenog, svetski poznatog libanskog pisca i poete Gibran Kalil Gibrana, Zatim poseta manastiru Kozhaj. Povratak u Bejrut. Noćenje.

4.dan (23.03.2019.) BEJRUT-BALBEK-ANŽAR-KSARA-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Vožnja kroz plodnu dolinu Beka i poseta najčuvenijeg antičkog lokaliteta Balbeka. Grad leži na visini od 1.150 m.n.v. i upisan je u listu kulturne baštine UNESCO. Obilazak hramova posvećenih Jupiteru, Bahusu i Veneri. Nastavak putovanja i poseta mestu Anžar, sagrađenom u 8. veku od dinastije Umajad, na kome se sada nalaze ostaci palata, lukova, rezidencija, takođe na listi kulturne baštine UNESCO. Odlazak do vinarije Ksara i degustacija čuvenog libanskog vina. Povratak u Bejrut. Noćenje.

5.dan (24.03.2019.)  BEJRUT- PEĆINA DŽEITA- HARISA- BIBLOS- BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Poseta Džeiti, poznatoj po svojoj pećini, jednoj od najznačajnijih prirodnih lepota Libana koja se nalazila u finalu na izboru za sedam svetskih čuda prirode. Pećina je stara više hiljada godina i smatra se jednom od najlepših na svetu. Polazak za Harisu. Po dolasku odlazak žičarom do statue Bogorodice odakle se pruža predivan pogled na Bejrut i zaliv Žunije. Nastavak vožnje ka Biblosu, šarmantnom gradiću sa velikom istorijom. Grad Ozirisa i Adonisa, po kome je i Biblija dobila ime. Smatra se najstarijim nastanjenim gradom na svetu. Još jedan od gradova na listi kulturne baštine UNESCO. Povratak u Bejrut. Noćenje.

6.dan (25.03.2019.) BEJRUT-SIDON-TIR-MAGDUŠ-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje tri grada: Sidona, Tira i Magduša, sa uključenim ručkom. Sidon je najveći i najtajanstvenijeg grad južnog Libana, jedan od najstarijih feničanskih gradova. U gradu Tiru, koji je pod zaštitom UNESCO-a, se i danas mogu videti dobro sačuvani ostaci kolosalnog hipodroma, jednog od najvećih u istočnim delovima rimske imperije. Ostaci profane arhitekture odlično urađenih kupatila pokazuju koliko je Tir bio elegantan i moćan grad nekada. Magduš je poznat po Kuli gospe Mantare, koja je sagradjena iznad pećine za koju se veruje da je mesto večnog počinka Device Marije. Povratak u Bejrut. Noćenje.

7.dan (26.03.2019.) BEJRUT-BEJTEDIN-DIR EL KAMAR-BEJRUT Doručak. Odlazak do gradića Bejtedin gde je sačuvana palata iz 19. Veka. Nastavak  vožnje do Dir el Kamara. Obilazak muzeja, crkve i karavan saraja. Ručak. Povratak u Bejrut. Noćenje.

8.dan (27.03.2019.) BEJRUT–ATINA–BEOGRAD. Rano ujutru transfer na aerodrom. Poletanje za Atinu u 04:15 časova (let A3 937). Sletanje u 06:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 12:45 časova (Let A3 976). Sletanje u 13:40 časova.

Obuhvata

Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelu sa  4* u Bejrutu (ili sličnim po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiona, transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

Ne obuhvata

Avio-takse u iznosu od 106.7 evra, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: 12.00 YQ evra i refundabilnih: 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 4.48 LG, 31.98 WP, 10.00 WQ, 0.35 H4, 0.35 H4, 29.62 LB evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po osobi, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 35usd za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje.

Placanje

Obavezne doplate:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

 • gotovinski
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 • kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
 • preko računa.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Napomena

VIZE: Državljani Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) libansku vizu dobijaju po sletanju na aerodrom u Bejrutu i besplatna je. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Telefon ambasade Izraela u Beogradu: 011/3643-500.

PAŽNJA: Ženske osobe do 25 godina starosti prilikom prijavljivanja obavezno to moraju naglasiti službeniku agencije.

VAŽNA NAPOMENA: Lica koja imaju u pasošu izraelski pečat ili vizu, ne mogu putovati u Liban!

VALUTA: Libanska funta LBP. Po zvaničnom kursu 1 Evro je približno 1,745.33 LBP, a 1 USD je 1,507.50 LBP.

KLIMA: Mesec mart najčešće se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 20°-29°C,  ali se noću mogu spustiti i do 15°C.

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
 • Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
 • KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Molimo Vas da se, pre nego što izvršite uplatu, upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja agencije sa OTP 80 /2014
Eureka travel je posrednik.
Leave a reply

Name
E-mail
Website


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up