Lavirinti Petrovaradina i Sremski Karlovci

  • slider image
  • slider image
  • slider image

Price2600 rsd

  • Period : 20 јуна - 20 јуна
  • Izdvojeno Putovanje
buy
Print Friendly, PDF & Email

Petrovaradinska tvrđava je bila značajno vojno utvrđenje austrijskih vladara, koji su za vreme Napoleonovih osvajanja baš u njoj sakrili svoje dragocenosti. Danas je to centar umetnosti, ambijent u kome se odvija Exit festival i zdanje čije tajnovito podzemlje ne prestaje da intrigira svetske istraživače.
Moćni bastion na desnoj obali Dunava, druga po veličini tvrđava u Evropi, promenila je mnoge gospodare. Današnji oblik joj je posle 180 godina tokom kojih je bila u rukama Turaka, dao car Svetog rimskog carstva Leopold I iz austrijske dinastije Habzburgovaca, pa stoga i odiše otmenim stilom Austrije 18. veka. On je 1703. godine započeo njenu rekonstrukciju koja je trajala punih 77 godina.
Legenda kaže da se ime Petrovaradinske tvrđave sastoji iz tri reči koje zajedno znače “grad na steni čvrst kao vera”, a zbog strateškog položaja i značaja koji je imala za Habzburšku Monarhiju, nazivali su je „Gibraltar na Dunavu“. Čine je Gornji i Donji grad koji se u svoj svojoj veličini uzdižu nad Dunavom i predstavljaju simbol Novog Sada.

 

CENA ARANZMANA PO OSOBI 2600,00 dinara

Plan puta

Polazak iz Niša je planiran za 20.06.2020. godine u 8:00h sa parking kod hipermarketa “Tempo”, Bul. 12. Februar, Niš.
Putovanje autoputem do Beograda, preko Fruške Gore do Novog Sada..
Poseta manastiru Novo Hopovo, gde se nalaze svete mošti svetog ratnika Teodora Tirona, stare 1700 godina.

Obilazak Petrovaradinske tvrđave, jedne od tri najveće u Evropi, zajedno sa Beogradskom. Sagrađena je od strane Habzburške monarhije, sa ciljem da zaštiti granice Carstva od Otomanske vojske. U podzemlju tvrđave nalazi se lavirint od čak 16 kilometara hodnika, tajnih prolaza, podzemnih raskrsnica, dvorana u koje se niko ne bi usudio da uđe bez vodiča. Čućemo priču vodiča koji će nas upoznati sa tajnim prolazima, podzemnim minskim poljima, smrtonosnim zamkama…
Obilazak centra Novog Sada i slobodno vreme za ručak, ili ručak na samoj tvrđavi.
Nakon slobodnog vremena u Novom Sadu, planiran je odlazak do Sremskih Karlovaca.
Obilazak vinskih podruma u Karlovcima i degustacija čuvenog karlovačkog vina Bermeta(fakultativno) – tradicionalnog karlovačkog aromatizovanog vina, koje je nekada bilo izuzetno popularno na Bečkom dvoru. Čak je i na potonulom Titaniku pronadjeno nekoliko boca bermeta. Sremski Karlovci su jedno od najlepših mesta u Vojvodini, na obroncima mistične Fruške gore.
Obilazak: Trg Branka Radičevića, Patrijaršijski dvor koji spade u jednu od najlepških građevina u Srbiji, Saborna crkva Svetog Nikole u kojoj se nalazi neobična slika Mojsija sa rogovima, česme Četiri lava, čuvene stare Karlovačke gimnazije nastale 1773. God. Itd.

Na kraju, kada ste završili obilazak, možete otići na Dunav, i uz neku klopicu, riblju čorbu ili nešto slično, sabirati utiske. Možete samo biti nemi posmatrač, i osluškivati prirodu. Izbor je samo vaš. Ako ste popili vodu sa česme, možete reći gradu “čekajte me Karlovci”.
Polazak za Niš je planiran u 20h. Dolazak u Niš oko ponoći.

Aranžman obuhvata

-razgledanje lokaliteta sa vodicem
– usluge vodica u autobusu
– troškove organizacije putovanja
– ulaznice za kompleks podzemnihhodnika Petrovaradinske tvrđave uz pratnju lokalnog vodiča

Aranžman ne obuhvata

– degustaciju vina bermet u SremskimKarlovcima– 150 RSD
– individualne troškove

Napomena

Molimo Vas da se, pre nego što izvršite uplatu, upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja agencije Epic Holiday.
Eureka travel je posrednik.
Leave a reply

Name
E-mail
Website


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up