Rajačke pimnice

  • slider image
  • slider image
  • slider image

Price1400 rsd

  • Period : 20 јуна - 20 јуна
  • Izdvojeno Putovanje
buy
Print Friendly, PDF & Email

Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Građene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine.

U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo vino. Generacija za generacijom Rajcana, gaji istu strast i ljubav prema vinu. Svaki domaćin sela Rajac, pravi ‘Božiji nektar’ iz jednog od najsuncanijih predela u zemlji, cuva se i neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtraženije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko.

TERMIN CENA
20.06.2020.   1.400,00 din

Plan puta

Polazak u jutarnjim časovima sa parkinga kod hipermarketa Tempo.
Vožnja prema Zaječaru, odlazak do lokaliteta Gamzigrad – Felix Romulijana, arheološko nalazište na desetak kilometara od grada koje se od 29. 06.2007. nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Gamzigrad predstavlja rezidenciju rimskog cara Gaja Valerija Maksimilijana Galerija, Dioklecijanovog zeta.
Fakultativni obilazak palate.

Nakon obilaska palate krećemo ka selu Rajac i čuvenim Rajačkim pimnicama.
Ovo selo na brežuljku pored sela Rajac, nedaleko od Negotina čine tradicionalne kamene kućice koje su služile isključivo za proizvodnju i čuvanje vina. Građene su od tesanog kamena i brvana, ukopane 2 metra u zemlju kako bi temperatura bila konstantna cele godine. Meštani sela Rajac generacijama unazad proizvode vino od tradicionalnih sorti grožđa iz jednog od najsunčanijih predela naše zemlje i skladište ga i čuvaju u ovom jedinstvenom kompleksu vinskih podruma.

Nakon obilaska i slobodnog vremena polazimo za Niš u večernjim časovima.

Aranžman obuhvata

– Prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase
– Obilaske prema programu
– Organizaciju putovanja
– Usluge vodiča

Aranžman ne obuhvata

– Ulaznice za lokalitete koje se plaćaju na licu mesta
– Individualne troškove putnika

Napomena

Molimo Vas da se, pre nego što izvršite uplatu, upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja agencije sa OTP agencije Niturs.
Agencija Eureka travel je posrednik.
Leave a reply

Name
E-mail
Website


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up