Bratislava i dvorci Slovačke

  • slider image
  • slider image
  • slider image

Price99€

  • Period : 17 маја - 20 маја
  • Izdvojeno METROPOLE
buy
Print Friendly, PDF & Email

Slovačka je zanimljiva i napredna zemlja u srcu Evrope sa bogatom kulturom i istorijom. Veliki doprinos tome dali su dvorci I utvrdjenja, koji svodoče o periodu kada su živopisne tvrđave formirale poslednju liniju odbrane od različitih invazija sa istoka i jugoistoka u srednjem veku, kada je plemstvo želelo da drži sve pod kontrolom I da pokaže svo svoje bogatstvo. Nase putovanje počinjemo obilaskom glavnog grada Slovačke i utvrdjenja Devin.

CENA ARANŽMANA

Termin

Hotel Usluga Cena aranžmana
17.05. – 20.05.2018. Hotel 3* 2 ND

99 €

23.08. – 26.08.2018. Hotel 3* 2 ND

99 €

Plan puta

Plan puta, polazak, povratak

1.dan BEOGRAD – NOVI SAD…

Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 23:30h. Polazak autobusa u 00:00h. Noćna vožnja preko Novog Sada, teritorijom Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.dan DEVIN – BRATISLAVA  

Dolazak u Devin u prepodnevnim satima. Nekadašnji dvorac Devin je od svog nastanka imao izuzetan strateški značaj. U njemu su boravili Kelti, Rimljani, Germani, Sloveni i Mađari. Pod udarom Napoleona dvorac je nastradao i nikada više nije povratio nekadašnji sjaj. Ostaci nekadašnjeg dvorca danas predstavljaju idealno mesto za šetnju i odmor sa predivnim pogledom na ušće reke Morave u Dunav. Fakultativni obilazak utvrđenja Devin i nakon toga slobodno vreme. Polazak prema centru Bratislave. Obilazak areala Bratislavskog dvorca koji se uzdiže iznad Dunava na visini od 100 metara i predstavlja simbol grada. Svoj barokni izgled dobija u XVIII veku zahvaljujući Mariji Tereziji. Dalje nastavljamo ka katedrali Sv. Martina, obilazimo Glavni trg sa fontanom iz XVI veka, Narodno pozorište… Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim satima smeštaj u hotelu. Noćenje.

3.dan BRATISLAVA – DVORAC BOJNICE – NITRA – BRATISLAVA   

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca Bojnice i Nitre. Dvorac Bojnice spada u red najlepših arhitektonskih blaga Slovačke. Tokom svoje istorije menjao je vlasnike te ga je svaki obnavljao po svojoj želji. Mađarski kralj Matija Korvin je voleo da posećuje dvorac i često je diktirao kraljevske edikte ispod lipe koja se danas naziva lipa kralja Matije. Poslednji vlasnik bio je Jovan Palfi koji ga je krajem XIX veka obnovio u stilu francuskih dvoraca na Loari. Po dolasku obilazak dvorca i nakon toga slobodno vreme. Polazak prema Nitri. Po dolasku šetnja gradom preko Župnog trga do Nitranske tvrđave, obilazak areala nakon čega sledi obilazak najvećeg trga u Nitri, trga Svatopluka na kome se nalazi gradska kuća iz XIX veka, pozorište Andreje Bagara i Marijanski stub. Slobodno vreme. Povratak u Bratislavu. Noćenje.

4.dan BRATISLAVA – DVORAC CRVENI KAMEN – BRATISLAVA – NOVI SAD – BEOGRAD   

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme u Bratislavi ili mogućnost fakultativnog odlaska do dvorca Crveni Kamen. Dvorac je jedan od najbolje očuvanih dvoraca u Slovačkoj. Najznačajniju ulogu u istoriji dvorca odigrala je porodica Palfi koja ga je postepeno preuredila u veličanstvenu rezidenciju sa bogatom i ukrasnom štukaturom i freskama u unutrašnjosti. Zbog svog jedinstvenog šarma dvorac je postao mesto snimanja raznih filmova i bajki. Slobodno vreme. Povratak u Bratislavu. Nastavak puta ka Beogradu. Vožnja teritorijom Slovačke, Mađarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Novi Sad i Beograd u kasnim večernjim satima.

Obuhvata

Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 2 noćenjasa doručkom (doručak – švedski sto), razgledanje prema programu, usluge vodiča, troškovi organizacije putovanja.

Ne obuhvata

Dinarski deo aranžmana 1790 RSD po rezervaciji, dvorac Bojnice i Nitra 40 evra, dvorac Crveni Kamen 25 evra, utvrđenje Devin 5 evra, međunarodno putno osiguranje i individualni troškovi.

Placanje

– gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
– čekovima građana do 6 mesečnih rata.
– platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

– kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

– Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
– preko računa.
– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

– kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
– administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

Napomena

 Molimo Vas da se, pre nego što izvršite uplatu, upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja agencije sa OTP 66/2010
Eureka travel je posrednik.Leave a reply

Name
E-mail
Website


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up