Višegrad – Drvengrad

  • slider image
  • slider image
  • slider image
  • slider image
  • slider image

Price2500 rsd

  • Izdvojeno Putovanje
buy
Print Friendly, PDF & Email

Na krajnjem istoku Republike Srpske, udaljen samo 16 kilometa od granice prema Srbiji u kotlini reke Drine, nalazi se primamljiva turistička destinacija – Višegrad. Među tursitima Višegrad je omiljen zahvaljuljući čuvenoj ćupriji na Drini o kojoj je naš nobelovac Ivo Andrić napisao čuveni roman. Most je napravljen u drugoj polovini 16. veka i izgrađen je u istočnjačkom stilu kao remek delo tadašnjeg graditeljstva. Druga velika atrakcija u Višegradu jeste Andrićgrad, nastao kao ideja poznatog filmskog režisera Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu insipirisanog delima i likovima Ive Andrića. Andrićgrad zapravo predstavlja viziju kako bi Višegrad izgledao da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi.

Program putovanja

Polazak iz Niša posle ponoći, sa parkinga kod Tempa.
Vožnja preko Kruševca, Kraljeva, Čačka, Užica, Mokre Gore do graničnog prelaza (Srbije i BIH/Republike Srpske). Dolazak u Višegrad u jutarnjim časovima. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča: starog mosta, čuvene „Ćuprije na Drini, kompleksa Andrićgrada (obilazak traje sat i po do 2 sata). Slobodno vreme. Mogućnost vožnje čamcima na Drini, vožnja se dogovara na licu mesta.
Polazak za Mećavnik, vožnja preko granice i dolazak do mesta Mokra Gora gde se nalazi brdo Mećavnik i čuveni Drvengrad. Obilazak Drvengrada, čije ulice i objekti nose imena likova iz dela Iva Andrića kao i istaknutih ličnosti iz istorije, sporta, umetnosti. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Niš. Vožnja sa usputnom pauzom radi odmora. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima.

Termin i cena putovanja

Termin: 04.07.2020.

Cena:  2.500,00 din

Aranžman obuhvata

-prevoz autobusom na navedenoj relaciji

-ulaznice za Drvengrad

-lokalnog vodiča u Višegradu
-usluge turističkog vodiča
-organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata

-putnikove individualne troškove

-vožnja brodićem Drinom u Višegradu (ugovara se na licu mesta)

Napomena

Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja Niturs  Licenca: OTP 171/2020 od 01.02.2020. kategorija licence A 25 Yuta standard

Aranžman je rađen na bazi 40 plativih putnika.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NITURS YUTA STANDARD
“NITURS” DOO, NIŠ, TVRĐAVA 2A, www.niturs.rs
Leave a reply

Name
E-mail
Website


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up