PCR test - Egipat

andjela87

15 aprila 2021

Nema komentara

Putovanje u Egipat

Za putovanje u Egipat potreban je PCR koji se može uraditi pre puta ili na aerodromu u Hurgadi po sletanju (važi za putnike svih avio kompanija). Više detalja:

  • PCR negativan rezultat ne sme biti stariji od 72 sata od trenutka uzimanja uzorka pre planiranog leta.
  • Deca uzrasta do 5,99 godina u trenutku ulaska u Egipat nisu u obavezi da prilože negativan PCR test;
  • PCR test je moguće uraditi i na aerodromu u Hurgadi po sletanju, cena je 30$. Posle uzorkovanja putnici idu u hotel i za okvirno ne više od 24h dobijaju rezultat na email. Do dobijanja rezultata neki hoteli dozvoljavaju neophodno kretanje u hotelu ako putnici poseduju dokaz o primljenoj vakcini a neki insistiraju na boravku u sobi do dobijanja negativnog rezultata.
  • Po povratku avionom iz Hurgade za Beograd dozvoljen je ulazak samo ako putnici poseduju negativan PCR test ne stariji od 48 časova ili dokaz o pimljenoj vakcini. Oni koji to ne poseduju određuje se mera karantina u kućnoj izolaciji u trajanju od 10 dana ili mogu se testirati na lični zahtev u Srbiji, te u slučaju negativnog testa mera izolacije prestaje da važi. Negativan PCR test kao uslov za ulazak u Republiku Srbiju ne primenjuje se na maloletna lica starosti do 12 godina, ako roditelj, staratelj ili drugo lice koje je u pratnji deteta poseduje negativan PCR test, ukoliko je potreban.
  • Svi putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da prilikom ulaska u Republiku Srbiju prilože negativan PCR test i da se sami raspitaju o proceduri.
  • PCR test u Republici Srbiji je moguće zakazati i preko sajta ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs
  • Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u istom terminu. Testiranje može da se zakaže za državljane Republike Srbije, strane državljane sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji i za strane državljane bez boravka (turiste). PCR testiranje na lični zahtev se plaća. Cena testiranja za građane Republike Srbije i strana lica sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji iznosi 9.000,00 rsd. Cena testiranja za strana lica bez prijavljenog boravka iznosi 18.000,00 rsd.
  • Putno zdravstveno osiguranje ((OBAVEZA – zahteva avio kompanija) potrebno je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19). Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki.
  • Egipatska viza je trenutno besplatna (trenutna informacija koja se može promeniti u bilo kom trenutku bez prethodne najave da je viza besplatna do 30.04.2021. a nakon toga 25$) samo za državljane zemalja (među kojima je i Srbija) koji vize mogu kupiti na licu mesta, na aerodromu u Hurgadi. Svi putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami informišu o viznom režimu.

Za dodatne informacije možete nam se obratiti.