Srbija

Srbija, država koja se nalazi na Balkanskom poluostrvu kao i u srednjoj Evropi. U njenom sastavu nalaze se dve autonomne pokrajine, Vojvodina i Kosovo i Metohija.

Strategija razvoja turizma u Srbiji utvrđen je selektivnim pristupom, pri čemu se posebni značaj pridaje seoskom turizmu ( ambijentu, prirodi, hrani, običajima …)

Veliki značaj imaju i gradovi Srbije u kojima se nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, stoga možete saznati nešto više o svakom gradu – Beograd, Novi Sad, Subotica, Kragujevac…

Središte dešavanja jeste svakako Beograd, kao glavni grad koji je veoma značajan za razvoj turizma jer ga godišnje poseti veliki broj turista iz celog sveta. Zatim sledeći grad po brojnosti poseta je Novi Sad, kao kulturni cenatr Vojvodine.

Na samom severu države, nalazi se Subotica. Tu se nalazi i Palićko jezero, koje ima lepo uređena odmarališta gde se mozete opustiti u dugim šetnjama pored jezera, ili posetiti  Zoo vrt.

U Srbiji je zastupljen i seoski turizam. Veliki broj planinskih centara, kao što su: Kopaonik, Tara, Zlatibor,Rudnik, Divčibare itd. broje veliki broj poseta u toku zimskog perioda i letnjeg perioda.
Poslednjih nekoliko godina napravljeno je nekoliko žičara, radilo se i na uređenju ski staza pa se uživanje tokom zimskih dana znatno uvećalo.
Ujedno, Srbija ima velikog potencijala za razvoj seoskog turizma, jer se godišnje može ostvariti veliki prihod, ali i prirodne resurse treba iskoristiti na pravi način.

Etno sela beleže veliku posećenost tokom poslednjih nekoliko godina, kao što su: Mokra Gora, Košutnići, Drvenograd, Staro selo …
Takođe, veliku pažnju treba posvetiti i banjskom turizmu u Srbiji, koji se vremenom sve više razvija i na čijem se razvoju radi i dalje, ne bi li posetioci upoznali prirodne lepote Srbije na pravi način.

ARANŽMANI

1 Ponuda u Srbija

Srbija

Obiđite Srbiju

Kontaktirajte nas

office@eurekatravel.rs

Srbija

ARANŽMANI

Koh Samui

Srbija

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut efficitur ante. Donec dapibus dictum scelerisque.

Detaljnije